Ολοκλήρωση σεμιναρίου σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο σεμινάριο εκπαίδευσης εθελοντών για ζητήματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Δράσεις Προώθησης της Ισότητας των Φύλων στην Περιφέρεια Κρήτης 2018-2020».

Η εκπαίδευση των εθελοντών πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας και επιστημονικούς συνεργάτες του εργαστηρίου LaHeRS (κ. Γεώργιο Παπαδομανωλάκη, γυναικολόγο, κ. Ρουμπία Ανδρουλάκη, μαία, κ. Μαρία Πλεύρη, Κλινική Νευροψυχολόγο, σε συνεργασία με την Ομάδα Προαγωγής Υγείας Φοιτητών Ιατρικής). Η εκπαίδευση έλαβε χώρα στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και την παρακολούθησαν δια ζώσης περισσότεροι από 40 φοιτητές Σχολών Επιστημών Υγείας.

Οι εκπαιδευμένοι εθελοντές θα στελεχώσουν για δεύτερη φορά το «φιλικό σημείο επαφής» που θα λειτουργήσει στην πόλη του Ηρακλείου με την επιστημονική ευθύνη του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Ομάδα Προαγωγής Υγείας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Κινηματογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το “φιλικό σημείο επαφής” θα λειτουργήσει στην πόλη του Ηρακλείου, στην Πλατεία Ελευθερίας κατά της ημερομηνίες 2-3-4 Δεκεμβρίου (ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ: 10π.μμ-2μ.μ. και ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ: 5-9μ.μ.).

Το σημείο επαφής απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 12-29 ετών και σε όσους επιθυμούν να λάβουν έγκυρη ενημέρωση για ζητήματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας. Θα λειτουργεί δωρεάν και θα είναι ανοικτό για όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να το επισκεφθούν κατά τη διάρκεια των 3 ημερών με την οικογένειά τους ή με τους συμμαθητές τους.

Στο σημείο επαφής μπορούν επίσης να προσέλθουν και τμήματα σχολείων Β’θμιας Εκπαίδευσης κατόπιν συνεννόησης (τηλ. 2810379528/ 379241) προκειμένου να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα βιωματικών δραστηριοτήτων σύντομης διάρκειας.