Διπλή δράση σε Ιεράπετρα και Φαιστό απο την κινητή μονάδα του ΕΛΜΕΠΑ

Διπλή δράση της κινητής μονάδας επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/04/2021 σε Ιεράπετρα και Φαιστό. Η ταυτόχρονη παρουσία της κινητής μονάδας σε δύο νομούς της Περιφέρειας Κρήτης είχε σκοπό να καλύψει τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού σε αξιολόγηση και υποστήριξη για τις μαθησιακές δυσκολίες, φέρνοντας τις υπηρεσίες αυτές στον τόπο εκείνων που τις έχουν ανάγκη, με την ευγενική υποστήριξη των δήμων.

Πιο συγκεκριμένα, ευχαριστούμε το Δήμο Ιεράπετρας και ειδικότερα τον Θεοδόσιος Καλαντζάκης, Δήμαρχο Ιεράπετρας, την κ. ΜΑΡΙΑ Ρουμελιωτακη Σκυβαλου , Αντιδήμαρχο και τη Δ/νση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας για τη διάθεση των χώρων. Παράλληλα, ευχαριστούμε θερμά το Δήμος Φαιστού και πιο συγκεκριμένα το δήμαρχο κ. Νικολιδάκη, την αντιδήμαρχο κ. Αρμουτάκη, τις κοινωνικές δομές και τον δ/ντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μοιρών κ. Ρουβάκη για την ευγενική παραχώρηση των χώρων.

Τη διεπιστημονική ομάδα του ΕΛΜΕΠΑ αποτελούν πλήθος ψυχολόγων, ειδικών παιδαγωγών, κοινωνικών λειτουργών, λογοθεραπευτών και νοσηλευτών, με εμπειρία στη διάγνωση και αξιολόγηση των μαθησιακών δυσκολιών, αλλά και στην υποστήριξη των οικογενειών.

Η χρηματοδότηση προέρχεται απο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης, και στόχο έχει να φέρει τις υπηρεσίες αυτές κοντά στους πολίτες, όπου υπάρχει ανάγκη εξατομικευμένης υποστήριξης, χωρίς κόστος και χωρίς δυσκολία μετακίνησης.