Ξανά στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική παρέμβαση και συμβουλευτική για τις μαθησιακές δυσκολίες

Ξανά στα Αστερούσια η κινητή μονάδα του ΕΛΜΕΠΑ
 
Διαδοχικές επισκέψεις στον Πύργο Αστερουσίων πραγματοποιεί η κινητή μονάδα επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών της ενδοχώρας του Ηρακλείου σε υπηρεσίες αξιολόγησης και υποστήριξης για τις μαθησιακές δυσκολίες.
 
Η διεπιστημονική ομάδα του ΕΛΜΕΠΑ, φιλοξενήθηκε και πάλι στους χώρους του Δημοτικού Σχολείου Πύργου, κατόπιν της ευγενικής παραχώρησης του χώρου από τη Δ/νση του Σχολείου και με την υποστήριξη του Προέδρου της κοινότητας Πύργου κ. Λεντιδάκη Βασίλη.
 
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων κ. Τσαγκαράκη Ιωάννη και των στελεχών του Δήμου για την άψογη συνεργασία.
 
Η διεπιστημονική ομάδα του ΕΛΜΕΠΑ, αποτελείται από ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές και δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση απο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης προκειμένου να προσφέρει δωρεάν υποστήριξη στις οικογένειες που έχουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
 
Το πρόγραμμα συνεχίζει να βοηθά οικογένειες από γεωγραφικά απομακρυσμένες περιοχές να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες εξατομικευμένης υποστήριξης χωρίς κόστος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο είναι διαθέσιμες στον παρακάτω σύνδεσμο.