Η κινητή Μονάδα Μαθησιακών Δυσκολιών του ΕΛΜΕΠΑ ξανά στο Δημοτικό Σχολείο Φουρφουρά Ρεθύμνου

Το Δήμο Αμαρίου και το Δημοτικό Σχολείο Φουρφουρά, το Σχολείο της Φύσης και των Χρωμάτων, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, επισκέφτηκε, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, η Κινητή Μονάδα του Προγράμματος “Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη ΔΕΠ-Υ”, του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS), του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) (βλ. https://learnconsult.hmu.gr/).

Η Κινητή Μονάδα, πιστή στο έργο της, για αξιολόγηση και υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, ανταποκρίθηκε ξανά στα αιτήματα και τις ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού, για διεπιστημονική αξιολόγηση των μαθησιακών και άλλων δυσκολιών των οικογενειών που εξέφρασαν την επιθυμία της συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα.

Την Κινητή Μονάδα, για την παρακολούθηση του έργου της, επισκέφτηκε ο κ. Καμπουράκης Λάμπρος, Αντιπεριφερειάρχης στον Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος ενημερώθηκε για το έργο της Κινητής Μονάδας από την κ. Παπαδακάκη Μαρία, Επιστημονικά Υπεύθυνη του έργου, Διευθύντρια του Εργαστηρίου LaHeRS και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ.

Θερμές ευχαριστίες στις δημοτικές αρχές του Δήμου Αμαρίου, στον κ. Ψαρουδάκη Εμμανουήλ, Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας και Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Αμαρίου, για την άψογη συνεργασία, στον κ. Καραμπά Κωνσταντίνο, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, για την παραχώρηση του χώρου, στην κ. Δημητράκη Ελένη, Κοινωνική Λειτουργό του Δήμου Αμαρίου και στην κ. Βασιλάκη Στέλλα, Πρόεδρο ΑΜΑΡΙ ΜΑΕ ΟΤΑ και μέλος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Αμαρίου, για την ένθερμη υποδοχή, φιλοξενία και αμέριστη συμπαράσταση στο έργο των μελών της Κινητής Μονάδας.