Ολοκλήρωση ημερίδας με θέμα «Διαχείριση Άγχους» στον Δήμο Ρεθύμνης

Στην αίθουσα «το Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, εκδήλωση ως συνοδευτική δράση προς τους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), με τη μορφή βιωματικής ημερίδας με θέμα“Διαχείριση Άγχους”. Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και η Κοινωνική Υπηρεσίατου Δήμου Ρεθύμνης με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στόχος της ημερίδας αποτέλεσε η ενημέρωση και κατανόηση της νευροβιολογίας και της συμπτωματολογίας του άγχους, και η εκμάθηση τεχνικών αντιμετώπισης στρεσογόνων καταστάσεων στο εργασιακό και οικογενειακό περιβάλλον μέσω βιωματικών ασκήσεων από εξειδικευμένους επιστήμονες στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Τη βιωματική ημερίδα συντόνισαν και εμψύχωσαν η κ. Παπαδακάκη Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια τουΤμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, και οι κ.Κουνάλη Βασιλική, Καργιωτάκη Αγγελική και Λουκαδάκης Εμμανουήλ, εξειδικευμένοι επιστήμονες στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Η ημερίδα απευθυνόταν πρωτίστως σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, αλλά και στους υπόλοιπους δημότες οι οποίοι έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον με την ενεργό συμμετοχή τους.