Συμμετοχή Εργαστηρίου LaHeRS στην Α’ Περιφερειακή Μαθητιάδα Πολιτισμού και Αθλητισμού Κρήτης

Η εξ’ αναβολής Α’ Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πραγματοποιηθηκε με επιτυχία στο Παγκρήτιο Στάδιο μεταξύ 17-20 Οκτωβρίου 2017, από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.
Μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Π/θμιας και της Δ/θμιας Εκπαίδευσης των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα και Πολιτιστικές Δράσεις.
Με το σύνθημα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» η Μαθητιάδα αποτέλεσε μια προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, περικλείοντας όλες τις αρχές και τα ιδανικά που πρέσβευαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της αρχαιότητας, με πρωτεύοντα ρόλο τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ.
Η Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης άρχισε με την Λαμπαδηδρομία από την Πλατεία Ελευθερίας και δια μέσω των τειχών της πόλης έως το Παγκρήτιο Στάδιο. Εκεί έγινε η αφή της φλόγας και η τελετή έναρξης.
Το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) συμμετείχε με δικό του περίπτερο για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα στελέχη του εργαστηρίου, να παραλάβουν ενημερωτικό υλικό, καθώς και να προγραμματίσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου.